Op zoek naar jouw droombaan?

Afbeelding bij VCU Certificaat behaald!

VCU Certificaat behaald!

Als je voor Koers Oost Uitzendbureau of Koers Oost Bouwdiensten aan de slag gaat, moet jij je werk veilig kunnen uitvoeren. De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een nog betere veiligheid en waarborging hiervan, voor onze uitzendkrachten. Want hoewel veiligheid altijd al een belangrijk item was, hebben wij hier nu een officieel certificaat voor behaald; het VCU Certificaat!

Veiligheid, gezondheid en milieu zijn belangrijke thema’s voor werkgevers. Om er voor te zorgen dat er genoeg aandacht voor is op de werkvloer, is de VCA-certificatie ontwikkeld. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Bedrijven met deze certificering, laten zien dat zij deze onderwerpen hoog in het vaandel hebben staan. Vandaar dat zij ook alleen uitzendkrachten aannemen van uitzendbureaus welke ook gecertificeerd zijn.

Koers Oost Uitzendbureau Rijssen en Koers Oost Bouwdiensten in Enter, voldoen nu aan de eisen van de Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties (VCU). Met deze certificering zijn zij nu officieel erkent om flexkrachten te mogen leveren aan VCA gecertificeerde bedrijven. Dat zijn (vaak) bedrijven waar werknemers in een risicovolle omgeving werken, zoals in de bouw of in fabrieken. 

Tijmen Meijerink is de VG-coördinator van Koers Oost. ‘Wij zijn altijd op zoek naar de juiste match tussen het bedrijfsleven en onze uitzendmedewerkers. Met dit certificaat laten we zien dat Koers Oost aansluit op de behoefte van werkgevers hier in de regio.’ Verteld hij. ‘En veilig werken is gewoon noodzaak. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s.’ Koers Oost is er dan ook trots op dat het onafhankelijk Nederlands Certificatie Instituut (NCI) hun inspanningen heeft beloond met het VCU-certificaat.